Hardlooptraining? Eén minuut hou ik prima vol!

“Hardlopen? Ik? Yea, right! Ga ik van zweten!” riep ik altijd. Maar vandaag moest ik er toch aan geloven… Onderdeel van het Fit in drie Maanden trainingsprogramma is de hardlooptraining met als doel om over drie maanden 5 kilometer te kunnen lopen. Vele die dit nu lezen lachen hier om maar voor mij toch wel een uitdaging.

Gelukkig bouwt onze hardloopinstructrice Nina (en assistant Esther) het hardlopen de komende drie maanden rustig op. Na de warming-up en het delen van onze spierpijntjes van afgelopen zaterdag praten we nog even over de kleding. Twee belangrijke tips: geen katoenen shirts maar shirts die het zweet af kunnen voeren. En uiteraard goeie schoenen. Niet te oud zodat de temping nog goed is. Toevallig zeg…. Laat ik daar nou volledig aan voldoen 😀👍🏻!

De training is eigenlijk heel eenvoudig: 1 minuut hardlopen en 1 minuut wandelen. Maar na een stuk of 5 keer krijg ik het al wat zwaarder en dan met name met mijn ademhaling. Gelukkig stoppen we even en krijgen we nieuwe instructies: adem rustig door de neus en probeer niet op je hielen te landen maar meer op het midden van je voet. Dit voorkomt blessures in de enkels, knieën, heupen en rug. Het lijkt veel zwaarder te lopen maar het went al snel en loopt prima. Dat ademhalen is toch wat lastiger…. Ik adem veel door m’n mond en we praten veel in de groep. Daardoor heb de hele tijd een sloot slijm in m’n mond. Dus ff minder ouwehoeren en opletten! Iedere minuut vind ik lang genoeg maar merk wel dat ik niet ‘kapot’ ga. Mijn vermoeidheid blijft stabiel en loop veel voorin het groepje. Ik heb daardoor het gevoel dat ik geduwd wordt en niet dat ik mij moet meetrekken. Misschien een psychisch dingetje, maar ach.

Het uur gaat toch wel vlot voorbij. Ik voel mij goed en zou nog wel even door kunnen. Maar dat zou zeker niet een tandje harder of twee minuten kunnen 😕. Terugkomend op de kleding moet ik zeggen dat mijn (lange) broek veel te warm is. Rianda zei vooraf al dat ik beter een korte broek aan kon doen. Maar ja, iets te eigenwijs…. Ik twijfel ook een beetje over m’n hardloopsokken van Falcke. Ze ‘glijden’ over de huid van mijn voet wat lijkt alsof ik grip mis. Misschien zal het beter worden als ze gewassen zijn.

imageNu lekker de schoentjes uit en de voetjes laten rusten. Ik voel mij prima en heb eigenlijk wel zin in de volgende training met de 2 minuten interval. Maar eerst donderdag de huidplooimeting en fit-circuit. Dit laatste zit ik wel een beetje tegen op…


Advertenties

Auteur: danieldoets

Tjaaa... Zaankanter in Enkhuizen, optimist en positief, supporter van Alpe d'HuZes, Randstad Groep, gaat sporten....

2 gedachten over “Hardlooptraining? Eén minuut hou ik prima vol!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s